“Min” resa till Sörarnöy

Sörarnöy

Sörarnöy är en ö utanför Bodö i Norge och sanningen är att jag aldrig har varit där – åtminstone inte kroppsligen. Efter att ha förärats med att läsa och granska kollegan Caisas reseskildring känns det dock som att jag faktiskt har besökt Sörarnöy och att det var en helt fantastisk upplevelse 🙂 Caisas målande beskrivningar av händelser, djuren, naturen och människorna tog mig med på en alldeles underbar resa. Lite verklighetsflykt var dessutom något jag både behövde och uppskattade efter diverse tråkigheter på slutet. Tack för att du delade med dig, Caisa!

Egentligen är det ganska fascinerande hur en text (ex.vis en berättelse eller en god bok) kan påverka en. Hur man blir ett med innehållet och på inga villkor vill slita sig från den; hur man saknar den när man har läst färdigt. Man får en sorts relation till texten och kan till och med nästan sörja den när man till sist skiljs åt 🙁 Minnena bär man dock med sig och personligen tycker jag att det är oerhört positivt när självupplevda minnen blandas med fiktiva sådana. Så dagens tips blir: plocka fram en riktigt bra bok, läs, njut och dröm dig bort!

/ Storkelina – på resande fot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *