Inget matsnusk här

Pizzakartong

www.expressen.se berättar Marie-Louise Danielsson Tham, professor i livsmedelshygien, om de värsta hygienmissarna i våra kök. Efter att ha läst hennes tips och rekommendationer konstaterar jag att såväl jag & Tommie som eventuella besökare lugnt kan äta vidare hemma hos oss. Jag är noggrann med att tvätta händerna, byter disktrasa ofta, ställer varken pizzakartonger eller andra pappersförpackningar i kylen, använder inte samma skärbräda/kniv till kyckling som till annan mat, låter aldrig mat ligga och bli gammal i kylen, låter inte färdig mat (som ska sparas) stå framme länge i rumstemperatur, tömmer och torkar ur kylskåpet regelbundet och rengör utrymmet för sopor med jämna (och ganska täta) mellanrum. Min slutsats blir förstås att jag är i det närmaste perfekt – någon som trodde nå’t annat? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *