Horribelt

Skaka galler

Aftonbladet berättar i dag en snyfthistoria om en 23-åriga svenska, som i samband med sin första utlandsresa åkte dit för knarksmuggling och nu riskerar 15 år i brasilianskt fängelse. Man berättar också om en 12-årig pojke, som vid 11 års ålder mördade sin pappas höggravida flickvän; pojken riskerar livstids fängelse. En 23-årig tjej som smugglat knark för att tjäna grova pengar tycker jag inte ett dugg synd om – damen i fråga var med största sannolikhet gammal nog att förstå precis vad hon höll på med. Och att det är både hårdare straff och fängelseklimat i många andra länder torde inte vara något nytt för någon läskunnig, vuxen människa… Att ens överväga att döma ett barn till livstids fängelse är dock skamligt och borde inte kunna ske i något modernt samhälle – i USA går det dock utmärkt 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *