Veckans Profil

Teo Profil

Jag mötte Teo första gången på en släktings 50-årskalas – då var Teo knappt ett år gammal och smått odräglig (sorry!). Trots det, eller kanske tack vare det, fann vi varandra direkt och det dröjde inte många veckor innan Teo hade flyttat in hos mig och Tommie. Det var naturligtvis jättetrist för tidigare ägaren Marie (allergisk…) och hennes familj, men desto roligare för mig och min livskamrat. Sedan en dag i maj 1999 har vi alltså varit tre i familjen och det har BARA varit roligt, alldeles underbart och väldigt stimulerande 🙂

Teo är av rasen bostonterrier (USA:s nationalras) och föddes den 28 juli 1998 på Svartskogens Kennel i Valbo. Helsystern Tina Turner har varit framgångsrik som utställnings- och avelshund – ett tydligt bevis på att vår lille batting är av fiiint blod 😉 Själv nöjer sig Teo med att vara livsnjutare och sällskapshund, vilket tycks utgöra en ganska behaglig tillvaro.

Under de första åren hos mig & Tommie såg Teos tillvaro rätt annorlunda ut mot vad den gör i dag. Inledningsvis fick Tommie “hjälp” i arbetet på dagarna; detta resulterade i att Teo åkte mycket lastbil. Så småningom hade vi i stället världens bäste daghusse, fantastiske Bengt, som tyvärr inte längre är i livet. Under åren med Bengt blev Teo ruskigt bortskämd, men kunde dessbättre skilja på hemma och borta. På hemmaplan förväntade han sig aldrig att få slaska i sig en hel ost… Numera då jag har nära till jobbet och bara jobbar halvtid är Teo ensam hemma och laddar (med sömn) för lek, och det tycks inte bekomma honom ett dugg.

Favoritgodiset heter Frolic, favoritleksaken är “pipiskotten”, favoritplatsen är i en korg framför kaminen på landet, som terapi/själavård snuttar Teo på en gammal Musse Pigg-hand och största hobbyn är att jaga bollar. Att Teo närmar sig 12 bast märks på intet sätt; han har knappt ett grått hårstrå och är fortfarande världens energiknippe = fantastiskt! Om det är någon som inte har förstått det ännu så ÄLSKAR jag denne lille hund Små hjärtan

/ Storkelina – Teos matte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *