Läsvärda nyheter?

News

Jag fascineras emellanåt över nyhetsflödet i våra kvällstidningar; faktum är att de nyheter som presenteras alltsomoftast är i nivå med skvallerblaskornas. Det sorgliga i det hela är att man förmodligen skriver om så’nt som anses dra till sig läsare = svenska folket föredrar att läsa om kändisars läppförstoringar framför att ta del av de verkligt viktiga saker som pågår både inom och utanför Sveriges gränser 🙁 Nedan följer ett litet axplock ur vad man på www.expressen.se tror (och förmodligen har helt rätt i…) engagerar svenskarna:

“Carrey: Elin måste vetat om otroheten” – man berättar här om hur skådespelaren Jim Carrey twittrat om Tiger Woods otrohet. Vem fasen bryr sig om vad Jim Carrey tror om saken?!

“Taylor gifter sig för nionde gången” – man berättar om den 78-åriga skåde- spelerskan Elizabeth Taylors (enligt obekräftade uppgifter), förestående bröllop. Okej, om det hade varit damens första bröllop kunde det möjligen ha varit intressant…

“Vad kan du om hemmafruarna?” ett webtest där man får svar på hur mycket man vet om såpan Desperate Housewives = kommentarer är överflödiga.

“Whitney Houston sågs ta kokain” rubriken säger det mesta om artikelns innehåll. Om det nu är sant är det väl knappast någon som blir förvånad? Nyhetsvärdet torde iallafall vara obefintligt…

“Paolo avslöjar: här finns bästa pizzan” jodå, man får veta att den finns i Neapel. Jisses, snacka om avslöjande 😉

Jag vill inte på något sätt vara förmäten, för även jag engagerar mig i en massa triviala ting som hur mina naglar ser ut, om det är “rätt” färg på gardinerna etc och jag säger inte heller att det är fel. När jag stannar upp och tänker till inser jag dock vad som egentligen är betydelsefullt i livet/samhället/världen och det är min övertygelse att många av oss borde lägga i bromsen lite oftare och verkligen se oss omkring – det finns så mycket fantastiskt, vackert och värdefullt som riskerar att passera oss obemärkt förbi annars.

/ Storkelina – filosofen

2 svar på ”Läsvärda nyheter?

  1. Aftonbladet & Expressen ÄR skvallertidningar. Läs DN & SvD istället. Åtminstone lite bättre…

  2. Jonas >> Helt sant! Ha det så jättebra i New York om vi inte hörs innan du/ni drar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *