Helgen i text & bild

Helgen har varit sådär underbart lugn och skön som bara en helg på landet kan vara. Tommie har till större delen ägnat sig åt vedhuggning, vilket innebär att nästa vinters förråd redan är klart, medan jag själv mest har kopplat av. Jag lyckades dock åstadkomma gårdagens middag (fast det var Tommie som grillade förstås…) och i dag oljade jag in utemöblerna = jag har inte bara legat på latsidan. Det sistnämnda är viktigt att poängtera; min mormor, som är en riktigt jämställdhetskämpe, är nämligen lite orolig… över att jag inte hjälper Tommie tillräckligt mycket. Jag måste säga att den nästan 89-åriga damen är rätt cool, för hon har verkligen fattat att det där med jämställdhet mellan könen ska gälla i båda riktningarna.
 
Många tycker att det verkar trist att vi inte har något vatten (i form av sjö eller hav) utanför huset på landet. Jämfört med stället min pappa hade ute i Roslagens skärgård kanske vi inte har så mycket vatten, men kolla in bilderna nedan så ser ni att vi faktiskt har en alldeles egen liten vårsjö på tomten 😉
Tommie & kubben

Tommie rullar nya huggkubben på plats...

Tommie hugger ved

... för att kunna inleda helgens övningar

Tommie eldar

Tommie vilar ut efter all vedhuggning, men passar förstås på att elda lite också

Teo & sjön

Teo på spaning vid vår egen lilla "sjö"

Teo på väg hem

På väg tillbaka efter slutfört spaningsuppdrag

Teo pustar ut

Tid för vila på picknickfilten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *