Gamla Godingar II

Fanta Black Orange

Den som levde under det glada 80-talet (nä, inte du Sanne 😉 ) kanske minns Fanta Black Orange? Denna kolsyrade läskedryck var en blandning mellan Coca Cola och apelsindryck och jag älskade den. Tyvärr var den kortlivad och fanns bara på marknaden några år under mitten av 80-talet, men vi är fortfarande många nostalgiker som saknar den. Faktum är att man till och med har startat en Facebook-grupp med kravet: ge oss Fanta Black Orange tillbaka! Hm, det kanske finns anledning att registrera ett Facebook-konto trots allt?

All Fanta produceras av The Coca Cola Company och drycken kom till under andra världskriget. Upprinnelsen var att tillverkaren, p g a att de allierade hade brutit handels- förbindelserna med Tyskland, saknade de smakämnen som krävdes för att tillverka Coca Cola. Man valde då i stället att lansera apelsindrycken Fanta (namnet kommer av det tyska ordet fantasie) – framställd av restprodukter från bland annat syltproduktion. Att det blev en succé säger sig väl självt, för trots att Coca Cola-produktionen så småningom kom igång så levde Fanta vidare och gör det ännu i dessa dagar.

/ Storkelina, som emellanåt tycker att det var bättre förr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *