Tommie & prinsessbröllopet

Prinsesskrona

Med anledning av sommarens kungliga bröllop har Tommie nu fått mail från Ståthållarämbetet och jodå, det var med tjusig prinsessbröllops-logga och allt. En inbjudan? Nä, så roligt ska han inte ha det. Tommie kommer däremot att ha en hel del jobb i anslutning till bröllopet och kollas därför upp av Ståthållarämbetets säkerhets- avdelning (via SÄPO förstås). Det hela är förstås mycket tacksamt, för forhoppningsvis får ju även jag klarhet i om det är en rejäl och laglydig gosse jag har levt med de senaste 14½ åren 😉 Jag tror mig förvisso redan veta hur det ligger till, men man kan aldrig vara för säker – eller hur?

/ Storkelina – också prinsessa (åtminstone när jag var liten 😉 )

3 svar på ”Tommie & prinsessbröllopet

 1. Hej!
  Råkade hitta din blogg när jag googlade på mckenzie.
  Kul att du gillade McKenzies bok.
  Håller med dig om att boken är bra. Håller också med om att det kan vara bra att täffa en sjukgymnast med McKenziekompetens först.
  Sjukgymnaster med examen i metoden hittar man på http://www.mckenzie.se.
  Jag tycker dock inte att det är farligt att prova övningar på egen hand. Följer man principerna i boken skall det inte behöva bli fel att prova på egen hand.
  Den vanligaste typen av ryggbesvär, det tillstånd som McKenziemetoden är mest känd för att vara effektivt på, kan man också läsa om i broschyren “Vad är en bakre diskrubbning i ländryggen” (av undertecknad). Den är direkt riktad till folk med enbart denna diagnos, och är därför en i vissa avseenden enklare handledning om hur man kan behandla sig. Där finns också en förklaringsmodell för varför det gör ont vid detta tillstånd.
  Däremot är McKenzies egen bok fylligare när det gäller arbetsställningar och sittställningar som är olämpliga/lämpliga. Även en del annat finns det mer av i McKenzies bok.
  Men känner du någon med ont i ryggen, som vill prova på metoden, men inte vill köpa boken, rekommendera gärna att uppsöka en sjukgymnast med McKenziekompetens, och annars kanske broschyren kan vara till hjälp.
  http://www.agetorp.se/broschyr/broschyr.htm
  Visserligen ser jag helst att patienten får eller köper den av sin sjukgymnast (mindre besvär för mig), men det är inte säkert att sjukgymnasten har broschyren.
  Hälsningar Anders Agetorp, leg sjukgymnast, broschyrförfattare och även webmaster för http://www.mckenzie.se

 2. Anders >> Ingen fara, jag skriver lite info i ett separat inlägg och promotar lite för din broschyr den vägen 😉 För övrigt jättekul att du, som sakkunning, tog dig tid att skriva lite om ämnet. Jag, som har kroniska ryggproblem sedan över 10 år, är helt fascinerad över vad MzKenzie-övningarna har gjort för mig de senaste månaderna och jag hoppas förstås att flera ska få samma positiva upplevelse som jag / Mvh Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *