Härlig tisdag

Stjärnöga

Ett hav av Stjärnöga

I dag är det en riktigt härlig dag – varje gång jag kommer på att det är tisdag så blir jag superlycklig 🙂 Varför? Jo, hela dagen har jag trott att det är måndag så det där med tisdag har blivit som en glad överraskning flera gånger = härligt.

När jag kom hem från jobbet hade jag fått brev från Försäkringskassan (FK). Nu hade man ändrat sitt beslut från att jag är 100% frisk till att jag “bara” är 75% frisk, vilket betyder att jag under ytterligare ett år kommer att få 25% sjukersättning. Därefter är det kört för gott då jag enligt de “nya” sjukreglerna inte längre uppbära tidsbegränsad sjukersättning. Enda alternativet är att få sjukersättning på permanent basis (livstid), men då ingen läkare kommer att kunna styrka att jag aldrig mera kommer att kunna jobba 100% är det inte praktiskt genomförbart. Hursomhelst, jag är jättenöjd över att slippa tampas med FK framöver och bara det känns som en seger. Att grunderna för FK:s slutgiltiga beslut är en aning mystiska (inte i linje med någon av undersökande läkares utlåtanden) låter jag passera, jag orkar liksom inte längre…

Under kvällen har jag varit vid pappas grav på Altorps begravningsplats i Djursholm. Det är alltid lika vackert där och jag känner alltid samma inre frid när jag har gjort fint vid graven. Den här gången fick pappa några exemplar av blomman Stjärnöga – blomman är vacker och namnet likaså så nu känns det bra.

/ Storkelina – nöjd och belåten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *