Helg på landet

I fredags åkte vi upp till landet och möttes av det där underbara lugnet som alltid infinner sig där = underbart. Vi hann dock inte mer än att ställa in packningen i huset och matvarorna i kylen förrän Tommie & medhavde gästarbetaren Danne tog itu med helgens projekt: att röja ur och strukturera upp i det 48 kvm stora garaget. Själv tänkte jag bara SEMESTER och begav mig i stället till granngården för att säga hej och låta mig bjudas på ett glas vin 😛 , vilket sedermera blev till middag  i form av tacos – tack!

Under lördagen skulle hönshusbygget hos grannarna avslutas, och såväl den självutnämnde byggherren Tommie som hjälpsamme Danne bidrog såklart med manskrafter. Detta efter att Danne hade mjukstartat med att gräva upp vår gamla häck, som tidigare markerade tomtgränsen mot vår “extratomt” (den vi köpte för att fördubbla ägorna 😉 ). Undertecknad ägnade sig åt att ta det lugnt i hemmets lugna vrå samt att förbereda middagen till de hårt arbetande gossarna.

Söndagen blev en lugn och skön tillställning, vilken kröntes av VM-finalen mellan Holland och Spanien. Då både Tommie och jag var dödströtta så avnjöts fotbollen  inomhus och inte som på midsommardagen, dvs på vår “uteservering”. Efter matchen blev det sänggång och härlig sömn trots den påträngande värmen.

Annars sitter jag mest här och njuter samt imponeras över min gigantiska riddarsporre – den är hela 2,16 m hög! Jag köpte den “lille” rackar’n på Plantagen för två år sedan och man kan nog säga att “han” verkar trivas; har iallafall aldrig sett någon större artfrände. En bild på riddarsporren samt annat smått och gott följer nedan:

Danne & häcken

Danne eliminerar häcken

Camilla softar

Grannen Camilla softar i nya födelsedagsstrumpor

Jejje & Rocky

Jejje & "kamphunden" Rocky myser

Riddarsporre 2,16 m

Min fantastiska riddarsporre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *