Semesterhästar & så’nt

Villy & Bomull i hagen

Villy till vänster och Bomulls bakdel till höger

Så här i semestertider har jag en hel del annat för mig än att skriva i bloggen – det kanske märks?! Hursomhelst så måste jag ju bara berätta att livet fortfarande leker och att jag  njuter i fulla drag av ledigheten 🙂 I måndags kväll följde jag med Camilla till en av granngårdarna, där hon håller på att rida in det 3-åriga stoet Anemon. Det var förstås jättekul att träffa Anemon och de andra djuren på gården, men det var framförallt imponerande att se samspelet mellan den oerfarna hästen och den avsevärt mer erfarna ryttarinnan, coolt!

I går tog jag & Tommie en tur till Gävle och även om vi denna gång var bilburna så passade vi på att åka den väg vi en gång (typ 1998) cyklade mellan Östervåla och Gävle. En liten nostalgitripp således och det var mysigt; dessutom var det ruggigt skönt att åka bil och att inte ha avverkat etappen Stockholm – Östervåla på cykel dagen före… I “Brynäsland” intog vi lunch och en mjukglass samt shoppade lite förnödenheter, sedan bar det av hemåt igen.

I morse var jag uppe i hyfsad tid för att vara med när grannen Jejjes sommarhästar dök upp: efter 1½ timmes promenad anlände nordsvenske 3-åringen Villy i sällskap med russet Bomull och två rara (men utmattade!) töser. Tanken är att Jejje och Villy ska bekanta sig över sommaren för ett eventuellt senare köp och jag hoppas innerligt att de ska komma överens. Det är iallafall härligt med lite hästar här igen!

/ Storkelina – livsnjutaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *