Veckans Profil

Mamma

Efter en lååång och härlig sommarsemester återkommer nu presentationerna under rubriken Veckans Profil. Först ut är den person som har känt mig längre än någon annan levande varelse: min älskade mamma Cissi. Att mamma är roten till hela min existens är ganska givet, men jag har också henne att tacka för stabilitet, tröst, uppmuntran, mysiga stunder och en massa annat gott under uppväxten. Från mamma har även en och annan sund värdering nedärvts, och det har inte heller varit skadligt 😉

Före pensioneringen förra hösten arbetade mamma under många år som departementssekreterare inom Regeringskansliet. Främst var det frågor i syfte att förbättra romernas situation i samhället som hamnade på “mammas bord”; frågor som sedermera även genomsyrade privatlivet och dess umgänge. Även 80-talets anställning som ungdomsförmedlare på Arbetsförmedlingen i Kista kom att betyda mycket för det framtida umgänget – ett gäng av mammas forna arbetskamrater (och för mig barndomsminnen) dyker fortfarande upp med jämna mellanrum = fantastiskt 🙂

För att skapa intresse hos veckans profil kan man ex.vis ge sig i kast med att diskutera romer, konst & antikviteter, historia, litteratur eller djur & natur. Faktum är att man kan prata om i princip vad som helst utan att min mamma känner sig obekväm med situationen; hon är en av de mest allmänbildade människor jag har träffat. Möjligen ska man undvika ämnena teknik och elektronik, för någon mer oteknisk person än mamsen finns förmodligen icke på denna jord…

Mamma har förutom undertecknad förärats med sonen Åke, sonsonen Sebbe och bonusbarnen (förvisso inte så små längre…) Håkan & Kerstin. Och även om de sedan länge var frånskilda så var mamma min pappas livskamrat och stora stöd i livet och det är något jag var, och fortfarande är, oerhört tacksam över. Tack för att du finns, älskade mamma!

/ Storkelina – dottern & duskan från Duskeborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *