Valt rött, valt rätt?

Valbarometer

Sedan barnsben har jag varit tämligen intresserad av politik; åtminstone i den bemärkelsen att jag är engagerad i vårt samhälle och hur vi “tar hand om” (nä, jag menar inte bara bidragen…) våra medborgare. Ord som solidaritet, empati, social välfärd etc har alltid genomsyrat mina åsikter och jag har alltid röstat på samma parti. Men har jag röstat rätt? Har jag följt mitt hjärtas känslor och min hjärnas tankevågor? Inte lätt att svara på, eftersom jag tror att det är ruskigt lätt gjort att man röstar på ett parti av “gammal vana” eller för att andra familjemedlemmar “alltid har gjort det”. För att kolla mig själv en smula gjorde jag således ett test, nämligen Expressens Valkalkylator. Mina egna reflektioner efter att ha sett testsvaret blev:

 • Mina politiska åsikter är ganska jämnt fördelade mellan de olika partierna.
 • Resultatet var helt i linje med mina egna funderingar, dvs jag ska inte rösta på något av allianspartierna.
 • Jag är tydligen mera röd/grön än vad jag själv trodde…

Då jag är en mycket generös (?!) person erbjuder jag er förstås att se mitt resultat (klicka på nedanstående länk):

http://valkalkylator.se/resultat/?v=0.679&fi=0.678&mp=0.662&s=0.624&pp=0.601&sd=0.594&m=0.561&fp=0.56&kd=0.552&c=0.53″></iframe>

/ Storkelina – i valtider

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

4 svar på ”Valt rött, valt rätt?

 1. Resultat
  Resultaten baserar sig på de 30 påståenden (av totalt 30 stycken) som du tagit ställning till.
  Sverigedemokraterna
  Moderaterna
  Folkpartiet
  Kristdemokraterna
  Centerpartiet
  Piratpartiet
  Socialdemokraterna
  Miljöpartiet
  Vänsterpartiet
  Feministiskt initiativ

 2. Sanne >> Japp, så stor är du 🙂 Jag hoppas att du har läst på ordentligt så att du vet VAD du röstar på oxå!? Bamsekram!

 3. Mats Bengtsson >> Jo, det är sant. Underlaget är skralt, men jag tog i alla fall ställning till det som fanns… Jättekram till dig och de dIna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *