Helgkompott

Nejlikor

I fredags var jag & Tommie och firade “kusin” Peters 40-årsdag på Paus Bar & Kök. Detta innebar god mat och dryck i härliga lokaler, bländande trevligt sällskap och en mysig efterfest i Peters finfina lägenhet. Jag fick dessutom stifta bekantskap med släkt-med-släkten-släktingen Lena och Janssons Frestelse-skaparens ättling Annika = fantastiskt roligt 🙂

På lördagen blev det 2-årskalas och den här gången var det Tommies underbart söta och charmanta lilla systerdotter Livia som var festföremålet. Smarriga tårtor, trevliga gäster (både barn & vuxna) och en massa hästsnack med unga fröken Molly gjorde även denna dag mycket angenäm.

I dag började både jag & Tommie med att gå och rösta; därefter blidde det en liten turné med besök hos mormor i Bergshamra, plantering vid pappas grav i Djursholm och slutligen lite “skruva-upp-prylar” i mammas nyrenoverade badrum inne i city. När vi till sist kom hem fick jag njuta av Tommies goda mat och sedan var det SÅ skönt att få vila en stund.

Kvällen ägnar jag åt att tittaSvt:s valvaka. Det tycks bli ett historiskt val, men dessvärre inte för att vi får vår första kvinnliga statsminister utan för att vi får in vårt första öppet främlingsfientliga parti i riksdagen 🙁 Det går utför för vårt avlånga land – solidaritet, empati och en massa andra vackra ord jag lärde mig som barn är numera blott vackra ord…

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Helgkompott

  1. Hej
    Mycket bra skrivet. Vårt land känns lite kallare för varje år och då är det inte bara vintern som räknas……..
    Sköt om dej
    Göran

  2. Göran >> Visst är det så, tyvärr… 🙁 Vi får väl hoppas att hockeyn skänker lite glädje och värme i alla fall, men även det ser ju dystert ut. Eller?! Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.