Helgresumé

Chamör

I sällskap med Jenny, Molly & lille Dante var det i fredags eftermiddag dags för ett besök på Hufvudsta Ridklubb i Solna. Jag hade inte varit där på herrans många år, så bara att se den trivsamma anläggningen var i sig en liten upplevelse. Dagens huvudnummer bestod dock i att titta på min “nya” kompis Mollys ridlektion. 10-åriga Molly har redan hunnit med att rida ett par år och hon var SÅ duktig! Till skillnad från många andra unga ryttare så satt hon jättefint i sadeln på “sin” Chamör och hon jobbade verkligen med hästen. För den mindre insatta så är motsatsen att sitta som en hösäck och bara “åka med”… Som bekant så har jag inga egna barn, men vad ska jag med det till när jag kan låna andras att vara stolt över?! För stolt var jag över Molly – JÄTTESTOLT faktiskt. Var förstås även lite stolt över Jenny som överlevde getingattacken 😉

Efter stallet bar det av till Bishops Arms i Sumpan, där några av mina kollegor redan hade tagit plats. På initiativ av Caisa fick jag/vi avnjuta berättelser från Janne & hans Saras sommarsemester på Island och det hela kryddades med god mat och dryck = en toppenkväll 🙂 Tack alla!

Lördagen blev mest en härlig slappardag, men ett smärre städprojekt fanns det i alla fall ork till. Tillsammans med Tommie avslutade jag under kvällen med en film: The Killer Inside Me. Filmen var helt ok, men den stora behållningen var helt klart den briljante huvudrollsinnehavaren vid namn Casey Affleck. Herr Affleck är en fantastisk skådis, och dessutom så påminner han rätt mycket om en viss Jonas (kul!).

I dag har vi varit och efterhandsfirat min brorson Sebbes 7-årsdag. Det blev grillade hamburgare/korvar, kakor och tårta och man känner sig nu som en mjölkstinn ko. Gott var det hursomhelst och som alltid trevligt att träffa brorsan och hans familj.

/ Storkelina – hästtokan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *