Mums & så’nt

Kock kvinna

I morse började jag jobba kl: 06.07 och var helt färdig (framför allt fysiskt…) redan kl: 11.15 = tidig hemgång. Inte så kul att behöva “vika ner sig”, men dessbättre så går delar av mitt jobb just nu (korrekturläsning av material till en bok) alldeles utmärkt att utföra även på hemmaplan. Om och när orken infinner sig vill säga.

Det är inte ofta jag blir lyrisk över min egen matlagning, men i kväll har jag & Tommie faktiskt avnjutit en fantastiskt god och egenhändigt lagad middag. Jag helstekte en fläskfilé (ingniden med kalvfond, pressad vitlök och svartpeppar) i en gryta på spisen. När filén – efter ca 20 min – var klar så plockade jag upp den ur grytan och silade stekskyn. Därefter brynte jag klyftor av gul lök, hällde över stekskyn och lite extra kalvfond samt vräkte ner någon sked svartvinbärsgelé. I med rikligt med vispgrädde och så till sist köttet i skivor; serverat till kokt potatis, svartvinbärsgelé och brysselkål (går naturligtvis utmärkt att byta ut) blev detta en riktigt mumsig höstmåltid 😛

Hockeysäsongen kommer att kännas väääldigt lång om man är SSK:are 🙁 I kväll blev det bortatorsk mot LHC, och årets första fullpoängare lyser fortfarande med sin frånvaro. Jag vet inte vad det är som försiggår innanför väggarna i Södertäljes hockeytempel, men vad jag vet säkert är att det var länge sedan det hände något bra där. Efter att ha kommit till den anrika sportklubben blir eminenta hockeylirare till mediokra spelare, mediokra spelare blir urusla osv osv… Låter jag negativ? JAPP!

/ Storkelina – hemmakocken

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

3 svar på ”Mums & så’nt

  1. Bästa tröjan!
    Ja det hoppas jag med, vi får ta o fixa nåt snart tycker jag 🙂 Hälsa gubben i huset också 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.