Busväder & usel pressetik

TUMMENNER

I dag har det varit riktigt busväder med snöslask och blåst = inte alls mysigt. Tacka vet jag landet när det ligger tjocka drivor av snö, DÅ är det vackert med vinter! Det här skulle jag faktiskt klara mig utan; inte minst den bedrövliga halkan…

En man har häktats för skjutningarna i Malmö och det är väl också sannolikt att man har gripit rätt person, men: jag tycker att det är beklämmande att hänga ut en människa med namn och bild samt exploatera hela dennes liv innan det är fastställt att han/hon har begått något brott. Att gång på gång låta medierna bedriva hetsjakt på människor, vilka i lagens mening är oskyldiga till dess att de är dömda, är i mina ögon fullkomligt förkastligt. De oskyldiga män som figurerade i ex.vis mordutredningarna kring Anna Lindh och Olof Palme, och vars livsöden genom pressen kunde granskas av hela svenska folket, blev förmodligen ärrade för resten av sina liv. Rätt? Nej, det kan jag aldrig tycka. En större försiktighet när det gäller att röja misstänktas identiteter vore helt klart önskvärt.

/ Storkelina – i rättvisans namn

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Busväder & usel pressetik

  1. Ja för på landet har vi inget busväder, inga slaskiga vägar, inget trafik kaos, ingen halka och framför allt är snön bara mysig vit och vacker…..
    Hälsningar en helt obitter på landet bo….

  2. C Lindahl >> Det är väl inte den vackra snöns fel att du inte kan hålla dig på vägen utan ska envisas med att sprattla runt i dikena?! 😉 Och vilken tur att du inte är bitter, du är en stark och tålmodig kvinna du 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.