Jobb, minnen & övervikt

Vinterkubb

Elwira stående & Storkelina krälande - härlig nattaktivitet för drygt 1½ år sedan.

Efter förra veckans sjukdom var jag tillbaka på jobbet i dag och hade massor att göra; det var således ett smart drag att kika in på kontoret redan kl: 05.45. Faktiskt väl tidigt för min smak, men ruskigt skönt att få skjuts med Tommie. Att vara på plats tidigt innebär ju dessutom tidigare hemgång, och det är inte alls fel 🙂

Pratade nyss med Stolle som berättade att han hade träffat vår “gamla” bekanting Elwira. Ni kommer väl i håg henne, tjejen som ställde upp på att spela kubb nattetid i 13 minusgrader? En superhärlig tjej = många glada minnen gör sig nu påminda. Nattkubb, krocket, sällskapsspel, pilkastning, vinpimpling – ja, Elwira var med på alla mina hobbies 😉 Coolt!

Under kvällen tittade jag på det näst sista avsnittet av Biggest Loser Sverige. Egentligen är jag inte speciellt förtjust i den typen av TV-underhållning, men till skillnad från liknande programserier med andra teman (ex.vis Ensam mamma söker och Bonde söker fru) så har Biggest Loser Sverige verkligen berört mig. Att se människor kämpa för livet och hälsan och att se deras enorma glädje när kampen ger resultat är hjärtskärande. När man själv aldrig har upplevt kraftig övervikt tror jag dessutom att det är nyttigt att titta och få klart för sig en gång för alla: tjock är inte lika med dum. Det motsatta förhållandet är ju tyvärr en vitt spridd uppfattning som ofta har betydelse för vilket bemötande en överviktig människa får – tragiskt 🙁

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

5 svar på ”Jobb, minnen & övervikt

  1. Nu blev jag bara ännu mer sugen på en svalkande Mojito:-)
    Ingen brist på is i alla fall?

  2. Jag instämmer angående Biggest Loser. Till skillnad mot många andra program (t.ex. Bonde söker fru) så framställer man inte deltagarna som dåliga utan fokuserar på hur man kan få dem att gå ner i vikt för att på så vis må bättre. Det enda jag önskar är att man i programmet hade gått igenom mer angående deras kost så att vi tittare kunde få se att det inte enbart handlar om träning.

  3. Stolle >> Eller hur? Det är ju precis vad man blir sugen på när man tänker kyla… Fast med värmande fysiska aktiviteter kanske det ändå skulle funka? Vi får helt enkelt testa 😉

  4. Man kan lugnt säga att helger på landet med er var en de mest spännande sakerna jag har gjort. Det var med de mest underliga spel och konstigaste aktiviteter som finns… det var tider…. Stolles mojito och vin med Storkelina …hmmm, gott

  5. Elwira >> Åh vad kul att höra ifrån dig!! 🙂 Ja, visst var det tider det?! Vi kanske rentav kan återuppliva gamla minnen någon gång, det vore skitkul. Fast vi får väl vänta ett tag så att det blir riktigt kallt först – det blir ju mer spännande så 😉 Massor av kramar Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.