Shopping, politik & tragik

Toblerone

Var det ett par Toblerone från tidigt 90-tal som fällde Sahlin?

Under eftermiddagen/kvällen gjorde jag ett ärligt försök att vara riktigt kvinnlig. Jag begav mig således till den nya gallerian Bromma Blocks (ett 80-tal butiker och restauranger) för att shoppa. Hur det gick? Efter ett par timmar kom jag hem utan att ha köpt så mycket som en nagelfil 🙁 Det är nog bara att inse att shopping som företeelse intresserar mig föga och att jag dessutom saknar tålamod för det. Nej, tacka vet jag nätshopping = enkelt, smidigt och ingen trängsel.

Någon som har noterat att Mona Sahlin har avgått som partiledare för Social- demokraterna? Mm, jag misstänkte väl det. Även om jag aldrig har varit något stort fan av Sahlin så måste jag säga att jag lider med den kvinnan. Den så kallade Toblerone- affären i mitten av 90-talet visade sig bli ett ödesdigert misstag. Att döma av svenska folkets syn på Sahlin allt sedan dess var det till och med ett oförlåtligt misstag. Det är just det sistnämnda jag upplever som både grymt och lite orättvist, för en uppsjö politiker – med varierande partitillhörighet – har varit inblandade i skandaler av betydligt värre karaktär än den Sahlinska chokladhistorien. Skillnaden? Vi är mätta, ingen orkar längre engagera sig och politikerna kan i allmänhet gå vidare utan att deras karriärer har skadats nämnvärt. Mona Sahlin hade inte samma tur…

Till sist: jag tycker uppriktigt synd om den svenska kungafamiljen. Om det nu finns någon sanningshalt i den nya “skandalboken” om kungen så kan man ana att kungaparet har en del äktenskapliga problem. Att ha äktenskapliga problem (eventuellt kryddade med otrohet) är naturligtvis illa nog, men att därtill få relationen dissekerad av såväl massmedia världen över som stora delar av svenska folket är ju rent tragiskt. Fy!

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.