Flytt & kyla

Hemlös

Flyttpackningen fortgår och försöken att ragga upp bärhjälp likaså. Bonusbrorsonen Matte & på-landet-Christian har lovat att hjälpa till att lasta bilen här hemma i Sumpan, men när vi väl har kommit upp till landet blir det värre. Blivande ex-grannarna Dick & Camilla flyttar till Tierp på fredag, och det innebär att stackars Jejje kommer att få dra hela lasset själv… Eller kanske inte hela förresten – Tommie hjälper säkert till 😉

Med anledning av den bitande kylan har elpriserna skjutit i höjden, men trots detta sitter jag lugn och nöjd. Tommie & jag har nämligen ett fastpris på 59,9 öre per kWh (kilowattimme), och i jämförelse med dagens rekordnoteringar med priser runt 107 öre per kWh så är det ju nästan gratis. Ruskigt skönt att få känna sig lite ekonomiskt begåvad för omväxlings skull 🙂

I USA är Thanksgiving Day en stor högtid då människor ägnar sig åt botgöring, tacksamhet och eftertanke. Själv har jag lite av thanksgiving (fast utan kalkon) varje dag den här årstiden. Vad jag menar? Jo, jag är omåttligt tacksam över att ha tillgång till varma kläder, varm mat & dryck, tak över huvudet och en varm säng att krypa ner i. Det här är saker som de flesta av oss tar för givna, men om man ägnar en stund åt att fundera över de som inte har haft samma tur… ja, då ter sig allt annorlunda. Fy vad jag lider med alla dem som är hungriga och frusna 🙁

/ Storkelina – lyckligt lottad och tacksam

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.