Fredagsmys med vilt

Rådjur

Har haft en underbar dag på landet tillsammans med “krymplingen” Tommie, Teo & lånehunden Rocky – ingen av oss har lyft ett finger 🙂 Sovmorgon, mys i soffan, intag av delikata smörgåspålägg från Östervåla Kött & Närodlat samt kaffe med saffransbullar är ungefär allt vad vi har åstadkommit = lyxigt. Nu börjar dock allvaret närma sig, för jag inser att vi behöver lite riktig mat också…

I dag såg jag & Tommie en klunga på hela åtta rådjur, och så många har jag aldrig tidigare sett på en och samma gång. Fick dock höra att en annan boende i området hade noterat hela 47 (!) rådjur och 6 älgar på samma plats, så där ligger man i lä. Det var hursomhelst coolt att se alla djuren smaska i sig av den mat markägaren lagt ut och det är helt säkert tacksamt för såväl rådjur & älg som annat vilt att få lite matbidrag den här årstiden.

I kväll skulle det ha blivit glögg & pepparkakor i Dicks & Camillas nya hem i Tierp, men då flytten drar ut på tiden så väntar vi med premiärbesöket. Förmodligen blir det ytterligare en skön hemmakväll (kanske med en bra film) i stället och det är inte fy skam det heller. På återhörande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *