Fredagskompott

På nyårsafton fick jag en underbar bukett blommor av Jonas & Ngozi och det fantastiska är att den i dag – två veckor senare – är precis lika vacker (se nedan).

 

När jag & Tommie flyttade var vi angelägna om att kunna se SSK-hockeyn och lät således installera en parabol från Canal Digital. Efter några veckor försvann dock bilden vilket en TV-installatör från LJ Radio & TV AB i Tierp kom för att åtgärda. Det visade sig att ett träd var i vägen för signalmottagningen, men i stället för att säga åt oss (som inte var hemma…) att fixa det så sågade han med grann-Christians hjälp helt sonika ner det (tack!!!). Jag kan nog nästan lova att något dylikt aldrig skulle ha hänt nere i huvudstaden…

 

Häromdagen pratade jag med min lille brorson Sebbe och berättade bland annat att jag & Tommie behöver bygga ut huset, eftersom det är ganska litet = mycket mindre än Sebbes hus. “Nähä, ert hus är mycket större än mitt” kontrade Sebbe, trots mina protester, om och om igen. Hm, tänkte jag – gossebarnet har ju blivit fullkomligt tossigt. Vårt hus är på 60 kvm och “hans” på en bit över 100 kvm och det är ju faktiskt en avsevärd skillnad. Till sist frågade jag vilket hus han egentligen pratade om varpå han på ett barns självklara vis svarade: “Mitt hus är ju det där lilla huset som Tommie byggde”. Han menade alltså vår friggebod; att jag inte tänkte på det…

 

Någon naturfotograf lär jag aldrig bli, men om man tittar riktigt noga så kan man ana en liten talgoxe till vänster om fågelmataren på bilden nedan.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Fredagskompott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.