Vargjakten

Trygg varg på Kolmården.

I går inleddes årets vargjakt – denna gång är det 20 djur som ska skjutas av. Ett av argumenten för jakten är att antalet sjuka (ofta till följd av inavel) vargar ska reduceras så att man i stället kan plantera in friska artfränder. Det sistnämnda och lite till förklarade min bror Åke för sin sjuårige son Sebbe, som på blott en sekund kom med motfrågan: “Men vad händer om man råkar skjuta 20 friska vargar då?”. Att Sebbe är en hyperintelligent liten kille råder det inga tvivel om, men att politiker och vargantagonister ska ha så svårt att identifiera problematiken är skrämmande. Sebbe insåg blixtsnabbt att man inte gör några hälsoundersökningar innan vargarna skjuts, det vill säga att det är hugget som stucket vilka djur som dör. Kanske vore det på tiden att även våra fullvuxna medborgare tänkte till och lyckades komma till samma slutsats? Det vore enligt min mening önskvärt, men min tilltro till mänskligheten är dessvärre alltför liten för att jag ens ska våga hoppas på något dylikt 🙁

/ Storkelina – den uppgivna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *