Räknat och klart

Förklädd (typ inlindad i en filt från topp till tå) tog jag i dag en dyna och en picknickfilt med mig ut och satte mig på en stor, uppochnervänd  balja precis intill husets ena gavel. Solen strålade och precis framför mig hade jag min fågelmatarplats = allt klart för fågelinventering.

Fåglarna strömmade snart till, en kopp kaffe studsade (genom Tommies försorg) ut genom ett fönster och jag njöt i fulla drag av att räkna in blåmesar, domherrar, nötskrikor, nötväckor, hackspettar, tofsmesar, talgoxar och entitor. Jag hade en underbar stund (en lååång en!) där ute och var alldeles lyrisk när jag kom in. Tack för tipset Gunilla 🙂

 

 

Minst sex domherrar – samtliga hanar – har kommit med på denna bild.

 

 

Domherrarna sitter inte alltid i en buske som på julkorten. Här knallar de runt på marken.

 

Första hackspetten har dykt upp - en försiktig och tafatt liten rackare.

 

 

Den andra hackspetten var betydligt modigare och pinnade stundtals runt i snön framför mina fötter.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Räknat och klart

  1. GRATTIS!!! Själv fick jag knappt ihop en handfull fåglar detta år :-(. Enligt min “ornitologkompis” beror det på att vintern kom så tidigt och att våra befjädrade vänner därför begav sig söderut. Trist för oss, roligare för dem! /G

  2. Gunilla >> Det låter ju logiskt eller kanske snarare ornitoLOGISKT, ha ha. Trist för dig, men som sagt SKÖÖÖNT för fåglarna! Kram så länge 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.