Frisk och tacksam

För knappt två månader sedan drabbades jag av varje kvinnas mardröm – jag hittade en knöl i ena bröstet. Först blev jag vettskrämd, men efter läkarbesöket dagen därpå kände jag mig redan avsevärt lugnare. Remitterades med förtur till mammografi (fick ändå vänta en dryg månad…) och tyckte med tiden att knölen försvann. Och mammografin visade – helt i linje med mina egna funderingar – ingenting alls. Läkaren körde dock även ett ultraljud, och ack som blodet isade sig när jag förstod att hon hittade något. Det blev således även nålpunktion (biopsi) och plötsligt kändes det inget vidare längre 🙁

De senaste veckorna har jag gått och väntat på provsvar och i morse kom det äntligen: Jag är alldeles frisk! Visst, jag vet att massor av kvinnor går igenom detta utan att det är något som helst fel men den lättnad som infinner sig när man själv får “rätt” svar är ändå obeskrivlig.

Under den tid jag har gått och oroat mig från och till har jag haft ett fantastiskt stöd av Tommie, min övriga familj, mina närmaste vänner och många kollegor. Tack alla, det har betytt enormt mycket! Och tack Jejje för  friskhetsgåvan i form av tidskriften Livet på landet och en smarrig jordgubbsstång – den värmde 🙂

/ Storkelina – åter i gängorna

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Frisk och tacksam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.