Järn & så’nt

Storkelina instrueras av okänd strykjärnsexpert.

Helgen har varit riktigt lugn och skön, det vill säga precis vad jag önskade mig. I går hände det så gott som ingenting, men några saker är i alla fall värda att nämna:

  • Jag fick en present i form av två tomatplantor & en gurkdito av Jejje – tack!
  • Tommie återupptog sin löpning (har haft ett lååångt uppehåll) och gick ut stenhårt med den uppmätta 5 km-rundan, starkt.
  • Medan Tommie sprang tog jag & Teo en hela 400 m lång promenad till Annelund där Jejje bjöd på te och en fantastiskt god cheesecake 😛

I dag inledde jag med huvud- och nackvärk, men med lite Ipren och Alvedon (naturligtvis enligt doktorns ordination) i kroppen lyckades jag samla ihop mig tillräckligt för en tur till Uppsala. Jag, Tommie & Camilla (den sistnämnda plockades upp i Månkarbo) plöjde bland annat igenom golvsortimentet på Bauhaus, vilket resulterade i att vi kom hem med nytt golv till två rum. Efter Bauhaus var det dags för inköp av ett stycke strykjärn = vi begav oss till Elgiganten. Medan Tommie pysslade med annat trodde jag & Camilla att det bara skulle vara att gå och rycka ett “järn”, men icke… En för oss okänd man hade ägnat två dagar åt att försöka välja rätt strykjärn och han visste verkligen ALLT om de olika järnen; jag fick således en ingående lektion på sisådär 20 minuter. “Att köpa nytt järn är värre än att köpa ny bil” förkunnade mannen ivrigt medan paparazzi-Camilla smög i väg för att vrida sig av skratt och smygfotografera en smula 🙂

Nu är det kväll och VM-final i ishockey och jag kan glatt konstatera att vi, efter mycket om och men, kom hem med både golv och strykjärn. När det gäller “järnet” ska dock tilläggas att vi först blev tvungna att skaka av oss den okände strykjärnsexperten för att senare återvända till aktuell hylla – annars hade jag aldrig fått välja själv utan helt i onödan kommit hem med strykjärnens Rolls-Royce. Om jag är för snäll? Nja, i bland kanske 😉

/ Storkelina

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Järn & så’nt

  1. I helgen har jag lärt mig mycket nyttigt om strykjärnets funktioner och modeller. Hur viktigt det faktiskt är att veta hur stor tanken är och framförallt den otroligt viktiga detaljen -Ser man tanken? Stort tack till denne okände man som delade med sig av sina kunskaper. Och ett ännu större tack till bloggens ägarinna för att du gav mig möjlighet att få all denna nyttiga information.

  2. C.Lindahl >> Men se vassegod fröken, det var väl det minsta jag kunde göra för dig 😉 Alltid kul att förgylla någons dag genom sin blotta existens 🙂 Kramis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.