Landet runt

Ingen har någonsin anklagat mig för att ha gröna fingrar vilket måhända kan hänga i hop med att jag aldrig har haft något större intresse för blommor & frön. Som nybliven lantis har jag dock haft svårt att hålla fröna och plantorna borta och det börjar äntligen ge resultat 🙂 Nu följer jag utvecklingen i trädgården med stor iver, och om även du är intresserad av att se hur maten ser ut innan den hamnar på tallrikar, i drinkar och i kryddburkar så är du förstås välkommen att titta på bilderna nedan 😉

Kryddtimjan med fina, rosavioletta blommor.

 

Oregano - smakar utmärkt i köttfärsrätter.

 

Mynta gör sig fint i Stolles mojitos och som dekoration på många desserter.

 

Gurka och tomat dyker förhoppningsvis snart upp i det lilla växthuset.

 

Gräslök, purjolök, gul lök & röd lök får stå tillsammans i en odlingsbädd.

 

Under dessa frodia, gröna blad kommer det massor av pepparrot.

 

Jordgubbarna kommer i år också...

 

... medan hallonen dyker upp för första gången.

 

Vinbären ett tag innan det är dags för mamma att komma och skörda.

 

Liljan av okänt slag kommer inte att hamna i maten...

 

... och inte heller pionen som precis håller på att slå ut.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Landet runt

  1. Pepparroten ville jag se; dess blast har kanhända dykt upp mitt framför näsan på mig i det vilda ( jag minns jag smakade en gång… något jag minns liknade, jo….. det var snarlikt de gröna bladen på bilden du visa’ opp ):-): MAN TACKAR för hjälp på traven… till att ordna med mat- medicinen ( denna gången handlade om att “avliva” eller infria ide’n om, att tillsätta riven pepparrot, så att de öppnade burkarna, med makrill i tomatsås, får en god hållbarhet! Puh… nattskiftet här hemma i sommarköket börjar ge med sig för sömnens fridsamma tröst och återhämtning står på schemat. Ska bara fixa… en lunch, tills jag behöver den 🙂
    Lång utläggning, va?… (jungfru- kicken slog in!) / tack att Du tog dig tid att läsa

    Mvh
    Hanna

  2. Hanna >> Bara kul att mina bilder kunde vara till gädje för någon 🙂 Mvh Storkelina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.