Miljösmart, I

Jag erkänner, om än motvilligt, att min omsorg om miljön så sent som för nå’t år sedan var närmast obefintlig. Nu är det dock helt nya tankar som rör sig i mitt huvud – inte minst har jag blivit intresserad av vår miljö och människans påverkan på densamma. Kanske beror det på att jag börjar bli gammal (eller nå’t 😉 ) och klok? En mer trolig orsak är dock att jag nu bor MITT I NATUREN och har fått en helt annan insikt om dess värde. Dessutom har jag ju numera små miljögeneraler (ja, just du Camilla!) omkring mig, och det har helt klart haft stor inverkan. Summan av kardemumman: För att lära mig mera själv, men även för att sprida ett sunt budskap, kommer jag framöver att slänga in en och annan blänkare under rubriken “Miljösmart”. Den första följer nedan!

Hur ofta händer det att du inte äter upp maten när du är på restaurang? Och hur ofta händer det att du ber att få med dig den överblivna maten hem? Enligt en undersökning i Konsumentföreningens regi är hela 74% av restaurangerna positivt inställda till att du tar med dig resterna i en så kallad doggy bag. Miljön betalar dyrt för att producera en massa mat som sedan slängs, varpå avfallet måste tas om hand = ytterligare negativ miljöpåverkan. Idiotiskt och oftast helt onödigt! Ta med köttbiten hem i stället så är saken biff 🙂

/ Storkelina – med gröna ögon sett

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Miljösmart, I

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.