Jämställt, könlöst & tvåkönat

Snail emoticon

Jämställdhet är bra! Jag tänker på vad som för mig (och många andra!) är självklara saker, exempelvis att män & kvinnor är lika mycket värda och därmed ska ha samma rättigheter/skyldigheter. Att det sistnämnda inbegriper företeelser som lika lön för lika arbete osv osv behöver jag väl inte ens säga!? Kampen för jämställdhet mellan könen har pågått och pågår sedan länge i Sverige, och jag tror att det på förekommen anledning (löneskillnaderna är fortfarande stora…) är jätteviktigt. Från en önskan om ett jämställt samhälle till somliga feministers strävan efter ett könlöst samhälle är dock steget enormt, och det steget är jag inte beredd att ta. Om det hade varit meningen att vi skulle vara en massa “hen” (i stället för han/hon) så är det min absoluta övertygelse att han där uppe och/eller naturen hade stöpt människan i samma könsform som snigeln: Tvåkönad. Tänk bara, världen hade då bestått av en massa mänskliga hermafroditer med en rent fruktansvärd fortplantningspotential… 😉 Nä, hade det varit meningen så hade naturen helt säkert grejat det där och jag måste därför även fortsättningsvis a) tro att det finns nå’n poäng med att vi är skapta olika samt b) emotsätta mig ett könlöst samhälle.

/ Storkelina – söndagsfilosofen

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

4 svar på ”Jämställt, könlöst & tvåkönat

  1. Du är en riktig filosof. Bra skrivet ! Jag träffade din man idag. Är han en filosof eller……..
    Varma hälsningar och kramar
    Göran (the great)

  2. Göran >> Vad kul att du ser tänkaren i mig 🙂 När det gäller Tommie så kan jag garantera att han är MYCKET mera filosof än vad du tror. Hur skulle han annars stå ut med MIG?! 😉 Kram på dig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.