Lupiner, flockliv & så’nt

Efter dagens arbetspass knallade jag bort mot Gandhi borta i Rävsvad, och under min cirka 2 km långa promenad såg jag mängder av lupiner. Många betraktar nämnd blomma mer eller mindre som ogräs, men själv tycker jag att den tillhör de vackraste blommor som finns. Om jag bara ser till att kola rätt årstid (den dag det är dags då…) så får man mer än gärna fylla kyrkan med dem! Hemma hos oss växer det typiskt nog inte en enda, men det ska det bli ändring på. Frön ska ner i backen, och Rävsvadsborna ska typ rånas 😉

Väl framme hos hästarna, det vill säga Gandhi & hans tjej Vesslan, så inledde jag med lite pyssel och en eller annan puss. När det sedan var dags att traska hemåt så följde hästarna mig genom hela den stora hagen, och jag slogs av tanken på hur otroligt coolt det är att få vara flockledare för en stund 🙂 Helläckert att få vara så mäktig… eller förknippad med mat… eller nå’t!

Under kvällen har det käkats smarrig biffstroganoff med ris, och medan Tommie skruvade på sin cross så passade jag på att tjattra lite i luren med världens bästa veterinär-släkting-vän-mentor: Eva Hertil. Jisses vilken massa klokskap den kvinnan bär på, och vilken tur jag har som får ta del av den.

 

Ända sedan barndomen har jag varit oerhört förtjust i lupiner…

 

… i alla de färger.

 

2 svar på ”Lupiner, flockliv & så’nt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *