Bortafrukost & indiskt

 

I morse var jag uppe med tuppen – åtminstone för att vara på en söndag och med mina mått mätt. Hursomhelst, detta ledde till att jag & Tommie redan tidigt lämnade hemmet för en shoppingtur MEN först skulle bilen återerövras från granngården = den tillfälligt inbytta Audin rullades dit och byttes ut. Innan det bar av till Tierp för handling lyckades vi också få grannarna att bjuda oss på frukost, tack tack 🙂

Första gången jag testade det indiska köket var i London för fem år sedan, och detta var något som i allra högsta grad kom att tilltala mina smaklökar 😛 Hittills har jag själv inte praktiserat den indiska kokkonsten, men det är något jag nu tänker ändra på. I Tierp inhandlades således allehanda bra-att-ha-kryddor såsom ingefära, kardemummakärnor, koriander, spiskummin, chilipulver, garam masala (indisk kryddblandning), gurkmeja, senapsfrön och kanelstänger. Utöver detta så förstärktes dessutom skafferi, kyl & frys med basmatiris, kokosmjölk, grädde, turkisk yoghurt, mandel, lax- och kycklingfiléer samt ryggbiff. Gissa om det ska bli spännande att se vad jag får ihop?! Jag dreglar… än så länge! 😉

Annars lever livet fortsatt väl, och i detta nu är det soffmys för hela familjen (utom Ömer då) som gäller. Gissa om vi trivs?!

/ Storkelina

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.