Renovering & byggnation

Bild

Min dator är nu full med dokument där jag sparar ner diverse renoveringsidéer.

Sedan jag & Tommie blev permanentboende på vårt tidigare landställe så har funderingarna kring en utökning av boarean gått fram och åter och åter och fram. Låter det helsnurrigt? Ja, då är du helt klart med i matchen 🙂 Hursomhelst, tankarna har gått från att bygga ut BIG time till en liten tillbyggnad av enkom ett nytt badrum och så sent som i lördags var vi inne på att jämna “kojan” med marken och bygga nytt. Vi åkte således ner till Nybygget (ett antal visningshus vid Arlanda) och blev helsålda på ett läckert lofthus. Bara ett litet aber: Efter att ha smakat på tanken ett gäng timmar så insåg vi att det vore oförsvarligt, såväl ekonomiskt som moraliskt, att riva ett fullgott hus för att bygga ett nytt. Och vi skulle definitivt göra en brakförlust om vi mot förmodan skulle få för oss att sälja… Alltså, nu är det återigen till att vända lite lätt på steken och det hela slutar sannolikt med:

  • En tillbyggnad om cirka 25-30 kvm (större sovrum + nytt badrum).
  • Nya ytskikt på väggar och i tak (vitmålad panel mer eller mindre rakt över).
  • Nya innerdörrar, dörrtrycken, dörrfoder & taklister
  • Ny entré på ena gaveln i stället för att så att säga ha hallen i köket.
  • Ny ytterdörr.
  • Ny altandörr där den befintliga ytterdörren nu är placerad.
  • Ny braskamin och nytt ytskikt (tegelliknande) bakom kaminen.

Om vi kommer att komma till skott?! Jodå, om bara bonusbrorsonen Danne jagar på med sin STORA piska så är saken biff 😉

/ Storkelina – byggartagen

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.