Svärfar & Anne på besök

Den gångna helgen har vi haft finbesök i form av Tommies pappa Lasse & hans fru Anne, och det var naturligtvis fantastiskt trevligt på alla sätt och vis. Dels fick vi chansen att fira deras giftermål (gick av stapeln sådär lite i smyg för några veckor sedan), och dessutom var det ju ypperligt roligt att få påhälsning av en del av Tommies genetiska bakgrund 🙂 “Mina” nära och kära ränner ju som bekant här lite titt som tätt, men av Tommies familj ser vi avsevärt mindre. Vill dock påpeka att vi verkligen har ALL förståelse för att Lasse & Anne oftast väljer att spendera helgerna på sitt underbara landställe – vi var precis likadana när vi hade köpt vårt, och fastän vi nu har varit permanentboende här i fyra år så lämnar vi ogärna våra “djupa skogar”. Jag tror att man lätt blir så’n när man äntligen finner den mentala oas man länge (?) sökt efter.

Med anledning av det ovannämnda bröllopet så gick mat och dukning såklart i kärlekens tecken, och utöver att skåla i bubbel så blidde det hjärtformade toasts till förrätten, hjärtformade små placeringskort och hjärtdekorerad dessert. Och jodå, med tanke på att hälsoläget är långt ifrån på topp (orken tryter rejält 🙁 ) så var allt minutiöst förberett plus att Tommie tog hand om dammsugaren och kötthanteringen. Skönt när det går att ordna det så!

Ett par bilder följer nedan, men tyvärr ser man inte riktigt hur tjusigt jag hade spritsat grädde på glassen och hur söta de små sockerhjärtana var…

dukning

Färgen på servettens sidenband gick såklart igen såväl i servetternas mönster som i glasen (Orrefors Intermezzo, blue).

hallonglass

Hemlagad hallonglass toppad med en klick vispgrädde och små ätbara dekorationshjärtan.

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.