Vårväder, umgänge & lugn

lek

Alicia hittade finaste lekstugan i Buckarby, men kompisen Vera låg tyvärr och sov…

 

De senaste dagarna har bjudit på såväl nytta (studier & byggplanering) som nöje (massor av umgänge), men också en härlig dos av lugn och ro. I fredags kom min fina bonusbrorson Danne & hans lilla Alicia och hämtade upp mig, varpå det bar av till Östervåla City för glass i solskenet. När det var färdigsmaskat på glassarna blidde det sedermera ett spontanbesök i Buckarby, där Dick & hästarna tog emot medan fröken Vera sussade sött. Och jo, jag fick mig en rejäl mysstund med “min” gamle vapendragare: Stilige halvblodsvalacken Gandhi 🙂

Lördagen inleddes med diverse nyttigheter, men sedan tog jag & Tommie en liten nöjestur på fyrhjulingen. Vi hamnade borta i Rävsvad där det förvisso inte var många själar hemma, men Tommie fick sig i alla fall en pratstund med Mats och jag fick träffa unge herr Edvin och pratade en stund med gästande Camilla. Väl hemma igen var det dags för säsongspremiär vid grillen och jag, Tommie & Christian slukade ett gäng kotletter och en massa potatisgratäng 😛 Så småningom kom även Jejje, som hade jobbat, och pilkastningen övergick till sällskapsspel. På alla sätt och vis en toppendag/kväll!

Idag fick vi besök av mitt nyss uppflyttade kusin barn Kim, som hade med sig hunden Flisan = långpromenad med hundar och en massa tjatter om hästar och annat spännande. Supermysigt, och med tanke på att jag inte har några egna barn så “har” jag väääldigt många barn i diverse åldrar… 😉 Härligt, och MYCKET uppskattat!

Söndagskvällen ägnade jag & Tommie åt just ingenting, men en jäsa-och-mysa-i-soffan-kväll var å andra sidan preciiis vad vi behövde. Nu? Sova, sova och sova lite till 🙂

/ Storkelina – nöjd och belåten

P.S. Häromdagen var det en tjej som kommenterade att jag verkar leva ett så harmoniskt liv, och det gör jag verkligen. Jag känner mig på såå många sätt lyckligt lottad, men det fick mig ändå att tänka på att livet inte alltid har varit så enkelt. Vägen till harmoni och välbefinnande har varit lång, och jag har långt ifrån varit förskonad från svårigheter. Och jo, även  i nutid så upplever jag svåra saker (min mammas sjukdom är en…). Så länge jag har en stabil grund att stå på (mitt inre), och så länge jag omgärdas av stöd och kärlek (framförallt från Tommie), så är dock harmonisk och lycklig min “grundform”. Men som sagt, det betyder absolut inte att jag aldrig möter livets baksidor – bara att jag numera har bästa möjliga förutsättningar att tackla dem. D.S.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *