Våla, Tierp & Bälinge

Arbetsveckan kröntes med räkmackor och öl/cider/skumpa hos Christian & Jejje på sköna granngården Annelund 😛 Utöver undertecknad & Tommie så var även Danne & lilla Alicia på plats, och vi hade en riktigt trevlig kväll 🙂

I lördags blev det tidig uppstigning, och detta eftersom det var dags för min nypremiär (efter “bara” 25 års uppehåll 😉 ) som ridskoleelev. Tacksamt nog så var även Jejje med på färden – både per bil och till häst – och vi hade en utomordentligt lyckad förmiddag. Faktum är att det kändes oväntat bra att stifta bekantskap med den 8-årige halvblodskillen Ante (eg. Jantar), och jag fullkomligen brinner av iver inför nästa lördag. Kul! 🙂 🙂

I morse blidde det åter tidig uppstigning, och denna gång för att åka med Cicci & ekipaget Wilma/Athena på hopptävling i Bälinge. En toppendag, där Wilma som alltid red sansat och prydligt och solen gassade för fullt. Det var även kul att återse det supercharmiga ekipaget Ophelia Jenderholt & Sir Maximilian. Tillsammans blev de meetingvinnare i kategori A, och det är bara att gratulera! Blott 9-åriga Ophelia är för övrigt inte bara duktig utan också sockersöt, artig och ödmjuk. Att hon dessutom rider en helt bedårande söt ponny gör förstås inte saken sämre.

Nu är jag åter hemma och konstaterar att Tommie har haft besök av bygdens senaste nytillskott Matte, som joggade hit och hem igen = drygt 2 mil i värmen (!). Ankorna har betat på tomten, ödlan Ömer har smaskat i sig maskrosor, Bus har varit ute och jagat hela dagen och Catla har legat och slappat i solskenet. Summa summarum? Även resten av familjen har haft en finfin dag, och allt är precis som det ska. Ha det gott!

/ Storkelina 

Guerlain

Fullblodsvalacken Guerlain, på vilken jag (efter en hinderkvadd…) avslutade min ridutbildning 89/90.

Jantar;ante;gunnel hedberg;tierps ryttarklubb

Ante (Jantar) stod för gårdagens nypremiär i Tierp. Foto: Gunnel Hedberg.

Wilma

Wilma Lindquist på Athena – för mig dagens sevärdheter i Bälinge.

Ophelia Jenderholt;sir maximilian

Ophelia Jenderholt på Sir Maximilian, Edsbro RF – årets meetingvinnare i kategori A på Bälinge RF.

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.