Skogstur & så’nt

blåbär
Efter dagens jobba-hemifrån-pass tog jag Tommie & Catla under armen (nja, nästan i alla fall 😉 ) och drog till skogs. Alltså: Catla fick en uppskattad promenad, Tommie fick motion och fantastiskt trevligt sällskap och själv tog jag tillfället i akt att kika efter svamp och blåbär 🙂 Fångsten? Några halvtorra men fullt ätliga kantareller, och tillräckligt med blåbär till en paj 😛

I slutet av veckan är det äntligen dags för “tjejhästen” Titans Hild att komma hem till byn. Jodå, då är det minsann dags för vår pärla att sättas i träning hos Team Erlandsson bara någon kilometer härifrån och det känns såå spännande. Hm, innebär detta att det snart är dags för tjejligans första “vinkväll”?! Syrran Kerstin bor tyvärr lite väl långt härifrån (en sisådär 69 mil…), men jag, Jejje, Tina, Katta & Mickis borde ju kunna få till nå’t framöver. Och Kerstin, ni får helt enkelt ta och flytta norrut snart!

När det gäller vår renovering så har den stått stilla en längre tid, det vill säga badrummet har ännu inte färdigställts. Anledning? Jo, jag & Tommie tappade sugen en aning när vi begärde in offerter och fick noll (0!) svar. Nu har det dock löst sig, och det är glädjande nog en lokal förmåga som kommer hit och börjar spackla imorgon. Jejje, du kommer nog att kunna basta i höst/vinter 🙂

Sist men inte minst: Idag hade vi för första gången på länge besök av en rovfågel, som behagade landa på gräsmattan medan jag satt på verandan och jobbade. Jag älskar våra vilda djur, men efter incidenten när en duvhök försökte plocka en av våra ankor så blir jag onekligen lite extra överbeskyddande vad gäller våra djur. Och ja, jag vet att jag antagligen överdriver men Bus hämtades förstås raskt in när dagens besökare hade visat sig… Ankorna? Också bakom lås och bom, liksom Catla och ödlan Ömer.

/ Storkelina

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.