Ridpass och hundattack

I morse blev det, precis som vanligt, en tur till Tierp för ridlektion. Dagens pass reds på tantfavoriten (jo, han kallas så) Cadde, och det var en mycket trevlig upplevelse 🙂 Är också otroligt nöjd med mina nya ridstövlar, som nu har gjort tre lektioner – sitter verkligen toppenbra!

Medan jag red åkte Tommie iväg en sväng med bilen och då fick han dessvärre se något riktigt otrevligt: En schäfer, som hade attackerat ett rådjur och var i full färd med att slita det i stycken. Tommie kunde inte göra så mycket åt det hela, men dessbättre stannade ytterligare en bilist (med kniv…) och efter att de jagat bort schäfern kunde rådjurets lidande avslutas snabbt. Polis tillkallades förstås också. Jag blir så fruktansvärt arg över att folk, helt utan hänsyn till de vilda djuren, låter hundar springa vind för våg på det där sättet. Särskilt när det handlar om hundar som kan orsaka så stor skada! Visst, det kan ha rört sig om en hund som rymt under olyckliga omständigheter men det är inte mitt förstahandstips. Lösspringande hundar är betydligt vanligare på landet/mindre orter än i storstan. Usch!!! 🙁

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.