Travhäst, ridhäst, myshäst

För två och ett halvt år sedan var vi ett gäng damer som köpte vår nu 4-åriga prinsessa Titans Hild. Sedan dess har vår fina fröken varit i träning hos B-tränaren Stefan Erlandsson och det i samarbete med dottern Tina, som dessutom är delägare i Hild.

Hittills har vår resa som hästägare bestått i ett par hästägarträffar, tre unghästutställningar med finfina resultat, godkända premie- och kvallopp samt inte minst: Drömmar om framtiden 🙂 🙂 För några veckor sedan enades dessutom jag & delägaren Jejje (påhejade av Tina) om att vi ska börja rida in Hild.

För ett tag sedan var Jejje över till gården Fallet och lät Hild vänja sig vid den nyinköpta sadeln (själv låg jag i sjuksängen 🙁 ) och igår skulle vi jobba vidare med att ha Jejje provhängandes över hästryggen (så man brukar börja med ridhästar). Hild var dock, precis som så många andra travhästar, stencool med det där hängandet så vi övergick ganska snabbt till fas två: Första korta skritturen med ryttare på ryggen 🙂 🙂

Känns himla roligt att vår Hild är precis sådär klok och duktig som man egentligen bara kan drömma om <3 På lördag ska hon gå provlopp på Gävletravet och hon jobbas för fullt inför sin första start, men innan dess hinner hon nog med ytterligare några provvändor under sadel. Fantastiskt kul att jag, Jejje, Kerstin, Katta & Tina har ”fått” en så pass trevlig häst! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *