Stockholmstripp & hemmaliv

I fredags var det ridning som vanligt och lördagsmorgonen inleddes med sedvanligt skytte, men därefter blev helgen allt annat än vanlig. På agendan stod nämligen grillkväll & övernattning hos  Jonas, Ngozi, Sten & Dexter 🙂 Även Jonas föräldrar var på plats och vi hade en riktigt mysig kväll, som även bjöd på en del överraskningar. Positiva? Ja, men rent egoistiskt var den ena faktiskt lite sorglig – man vill ju inte ha människor man tycker om alltför långt borta…

Efter frukost hos Jonas & Co i Täby blidde det en  tur till Djursholms begravningsplats, där vi planterade vid pappas grav och tog en vända med hundarna (ja, hundar är tillåtna där!). Därefter bar det av till mamma och snart 2-åriga Holly fick därmed sätta ner tassarna i ”riktiga” Stockholm (innanför tullarna 😉 ) för första gången. Och mamma fick en massa blommor på balkongen 🙂

Igår blev det ett par timmars förvärvsarbete, men sedan var det dags att göra helg igen. Kan inte minnas när jag & Tommie tillbringade en Valborgsmässoafton på tu man hand senast (förr Annelund & Vallentuna), men nu var det dags. Eller, hehe, jag inledde faktiskt med att fira solo – min äkta hälft ägnade sig nämligen åt att cykla de 5 milen runt sjön Tämnaren. Haha, insåg just att det var därför han smörjde upp mig med en underbar bukett liljor innan <3 🙂 😉

Idag har vi röjt och fixat, både på verandan och ute på tomten. Buskar har beskurits, en gräslig gammal snöbärsbuske fimpades totalt och planer för verandan tog form. Ska arrangera om matgruppen och dynboxen (den sistnämnda ska förses med en dyna och bli sittplats), oljebetsa möblerna, köpa nya dynor och komplettera med en loungegrupp i andra änden av den 7,5 meter långa verandan. Blir nog bra när det blir klart 🙂 Nu? Tv-soffan, så ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *