Smaklökarnas vecka

Den evinnerliga torkan och den nu rådande värmen finns det inte mycket att säga om, åtminstone ingenting som inte redan har sagts. Jag konstaterar bara att jag är oerhört glad över att vår luftvärmepump även kan användas som AC och att jag önskar att vi hade en apparat som kunde råda bot på torkan med…

I torsdags var jag, Tommie, mamma, Åke, Jenny & Sebbe på en mycket trevlig middag hemma hos syrran. Oxfilé, bakad potatis och en massa annat smarrigt stod på menyn och det var helt enkelt toppengott! 😛

Fredagen inleddes med jobb på hemmakontoret och därefter gick det i ett. Avverkade Våla, Aspnäs, gården Fallet, en rejäl vända illamående (varmt och dåligt med vätskeintag…), en tupplur och sist men inte minst: Ett gäng timmars målning i vardagsrummet. Jisses vilken dag/kväll!

Även resten av helgen ägnades mestadels åt målning och uppsättning av en panelvägg (Tommie), men vi hann även med en sväng till skjutbanan och världens godaste räksmörgåsar på Nya Gästis. De sistnämnda var tveklöst nummer ett genom tiderna 😛

I eftermiddags kom mamma förbi och stannar hos oss nån natt eller två. Så mysigt att ha henne här och dessutom blir jag ju tvungen att laga lite ordentlig mat (aptiten tryter annars när det är så hiskligt varmt). Just denna afton blev det färsk pasta med kräftstjärtar, grädde, parmesan, chili, vitlök & basilika och till det serverade jag ungsbakade cocktailtomater. Riktigt jäkla gott om jag får säga det själv! Nu? Sussa sött…

Familjemys hos Kerstin <3

Gästis, där jag & Tommie övernattade 1998 när vi skulle cykla till Hudik (kom bara till Gävle…).

Räksmörgås på Nya Gästis, underbart god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *