Hemmaliv & umgänge

Som så ofta har veckan fullkomligen rusat fram (lite läskigt hur fort tiden tycks gå…) och lika plötsligt som helgen kom, lika plötsligt är den snart förbi.

Fredagen tillbringades inledningsvis med jobb på hemmakontoret. Eftersom jag “råkade” börja jobba ett par timmar för tidigt, och inte kunde sluta tidigare på eftermiddagen, bestämde jag mig för att flexa ut en timme mitt på dagen. Solskenet här utanför såg såå lockande ut, så jag kunde helt enkelt inte motstå frestelsen att ge mig ut på en promenad (behövde tanka både luft & energi efter taskig nattsömn) 🙂 Catla & Holly, som brukar studsa runt av lycka så fort jag ens närmar mig hallen och de prassliga överdragsbyxorna, var dock inte alls med på noterna. De hade förstås stenkoll på att jag jobbade, att klockan var “fel” och att jag inte betedde mig riktigt som vanligt. Rätt fantastiskt hur djuren läser av våra beteenden och agerar därefter! Promenaden? Blåste bedrövligt mycket och var inte det minsta skön.

Fredagskvällen spenderades i Tv- och pokersoffan och det känns både tråkigt och väldigt sorgligt att inte längre köra fredagsmyset på Tierps Ryttarklubb. Efter ett par år med hästbrist och en del turbulens på ridskolan tappade jag dock, till sist, sugen. Att hälsan inte heller riktigt varit med mig underlättade mitt beslut om att det inte skulle bli någon fortsättning, men jäklar vilken separationsångest jag har haft och som jag grät när jag äntligen fattade beslutet. Har alltid identifierat mig som “ridtjej”, även under mitt 25-åriga riduppehåll, men nu är det nog bara att inse att den tiden är förbi. Jag blir ju varken yngre eller modigare, så chansen att det blir ännu en omstart är väl närmast obefintlig…

Gårdagen inleddes med att Tommie fick lappa ihop staketet. En stolpe låg platt på marken, liksom ett par sektioner av staketet, och det stod helt klart att något av våra vilda djur hade forcerat det. Trist, men vi har alltid haft problem med att naturens olika små & stora gynnare tar sig in och därmed vandaliserar stängslet.

Efter hemmafix fortsatte lördagen med en liten turné i Våla. Ugnsformar från julafton letade sig tillbaka till Kerstin varpå det blev hämtning och utdelning av sen julklapp till Sebbe. Därefter? Jo, vi var bortbjudna på middag (händer ju inte alltför ofta i dessa tider) 🙂 🙂 Hos Cicci, Mats, Wilma & Edwin (Emil var på vift) i Rävsvad bjöds vi på helt fantastisk oxfilé (köpt från granngården Annelund) med potatisgratäng 😛 Det blev även en hel del snack och skratt innan kvällen grusades av en utryckning för att plocka upp en kille som voltat med bilen. Det hade gått bra, men för säkerhets skull körde “vi” honom till Tierps Akutmottagning för kontroll. Positivt i kråksången var att jag, som missade norrskenet i fredags, fick min beskärda del av fenomenet under bilturen.

Idag? Sovmorgon, promenad, hockey på Tv:n och snart en mysstund i badrummet (bastu, tända ljus & soft musik). Så nice att köra lite hemma-Spa och riktigt ta hand om mig själv 🙂

Holly & Catla tittade frågande på mig när jag gjorde mig redo för promenad på vad de tyckte var arbetstid (utnyttjade flex).
Catla punktmarkerade en hackspett som jobbade på uppe i ett träd medan Tommie lagade staket.
Bortbjudna på middag och redo för avfärd. Himla snygga 😉 #livetpålandet
Wilma, Mats, Cicci & underbart god mat 😛
Bil i diket, lite norrsken & Tommie.
Så här myser jag till det när jag unnar mig en stunds lugn & njutning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *