Påskresumé

Påsken inleds som bekant med skärtorsdagen, och för min del blev det en dag fylld med arbete. Inledde med att bidra till försörjningen genom att jobba (förvärvssorten då’ra) några timmar, men sedan blev det hushållsbestyr för hela slanten. Jag bakade kavring & frallor, gjorde en chokladtårta, gjorde potatisgratänger, kokade ägg och avslutningsvis rullade jag och stekte 120 köttbullar. Sedan? Då var jag SÅÅ trött att jag somnade ovaggad…

På långfredagen kom mamma, mormor, Åke, Jenny, Sebbe, Danne, Matte & Jennifer på besök för att inta en sen lunch/tidig middag. Vi åt så det stod härliga till, och för somliga av oss var det även en och annan nubbe som slank ner. Efter riktigt trevlig samvaro åkte halva skaran hem medan Åke, Danne & Sebbe stannade kvar över natten. Kul! 🙂

Påskafton blev en ganska stillsam dag, åtminstone efter att gästerna hade åkt hem 😉 Under eftermiddagen var jag hos Gandhi, och tillsammans gav vi oss ut på en uppfriskande promenad – båda till fots. Mycket mer orkade jag inte med, men det var riktigt skönt att umgås med stilige G en stund. Han ställer liksom inte så mycket krav på att man ska vara alert och trevlig, och det är något som uppskattas när man har agerat värdinna ett tag.

Under påskdagen var det dags för nya besökare, och denna gång var det svärmor, Tommies syster Anne, Dave samt småttingarna Livia & Nicki som gjorde oss äran. Tillsammans käkade vi lasagne, gick på skattjakt (påskägg på tomten), hinkade i oss kaffe och sist men inte minst: Traktorn på granngården fick provsittas av de små = ett mycket uppskattat inslag. När nämnd skara hade åkt hem så var jag & Tommie fullkomligt utmattade (på ett bra sätt förstås!), men jag samlade ändå kraft att pallra mig i väg till Gandhi för en liten mysstund.

Annandag påsk, det vill säga i dag, agerar jag, Tommie & Bus soffpotatisar som aldrig förr. Kanske inte så konstruktivt, men ack så välbehövligt!

Sebbe var het på bollen medan...

... pappa Åke såg betydligt mera avslappnad ut liksom...

... Tommie och...

... Danne.

Busungarna Nicki & Livia ställde mer än gärna upp på bild.

Tommie med systerdottern Livia i knäet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *