Att verkligen leva livet

carpe-diem

Så här en alldeles vanlig onsdagskväll är det dags att vara lite filosofisk.  Har ofta funderat över hur många människor som i princip bara lever för nästa helg eller nästa semester. Vad många verkar glömma är att de dagar som går mellan helgerna och all den tid som förflyter mellan semesterperioderna är livet. Att låta större delen av livet passera i väntan på nästa ledighet förefaller vara bortkastat, rent av sorgligt. En liten välmenad uppmaning således: ta bättre vara på alla livets dagar. En bra början är att verkligen värdesätta de vardagliga stunderna med katten/hunden, barnen, partnern, boken eller vad än det är som fångar din uppmärksamhet. Att börja en dag som känns tung med att reflektera över allt som faktiskt är bra är också en fiffig grej. Lev väl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *