Veckans Knas

ljus-i-morkret1

En gång för lääänge sedan, när jag var betydligt mindre ansvarsfull än i dag, klantade jag till det ordentligt. Det var fredag och en manlig bekant skulle komma hem till mig på kvällen och laga en god middag. Glad i hågen ilade jag hem från jobbet för att dammsuga och snygga till mig… trodde jag 🙁 Det var vinter och mörkt även inomhus, så jag började med att försöka tända lampan i hallen. Det gick inte, och ingen annan lampa funkade heller. Klockradion, TV:n och spisen var också stendöda och jag började motvilligt att inse att elen lös med sin frånvaro. Faktum var att det var värre än så; så småningom hittade jag elbolagets ilsket röda lapp i brevlådan där det framgick att man stängt av elen till följd av utebliven betalning 🙁 Jag hade med all säkerhet fått mer än en påminnelse innan detta hände, men hade på nå’t märkligt vis lyckats förtränga det…

I skenet av levande ljus ringde jag, smått hysterisk, elbolaget. Nix, de kunde inte sätta på elen samma dag även om jag betalade räkningen omedelbart  och faxade en kopia på kvittot. Detta eftersom man, naturligt nog, prioriterade “fel” som inte orsakats av kunderna själva. Efter mycket gråt och tandagnisslan började killen på andra sidan antagligen tycka synd om mig och lovade i alla fall att se vad han kunde göra (förutsatt att jag betalade förstås).

I all hast åkte jag hem till min mormor för att få tag på pengar och hinna till posten innan stängningsdags. Jag lyckades med det och min räddande ängel på elbolaget såg till att spisen var i full gång innan min gäst kom med matkassarna 🙂 Slutet gott således och jag lärde mig definitivt någonting av detta: att betala mina räkningar i tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *