Bra stugdag

friggebod

I dag pratade jag med en handläggareBygg- och miljöförvaltningen i Sala-Heby. Glädjande nog fick jag beskedet att planerad bastu och gäststuga får resas utan bygglov trots att tomten i dag är obebyggd (se gårdagens inlägg). Detta eftersom huvudbyggnaden på “tomt 1” ligger så nära gränsen till “tomt 2” = de nya byggnaderna byggs i “anslutning till befintlig bebyggelse” samt understiger 15 kvm/st. Det faktum att inga grannar kommer att beröras (det finns ju inga 🙂 ) var säkert en bidragande orsak till kommunens flexibla inställning, underbart!

Med anledning av ovanstående bar det av till Beijer Byggmaterial efter jobbet och ett stycke 14,9 kvm friggebod inhandlades. Eller kanske snarare betalades, för den gick inte att pressa in i vår lilla Citroën C4 by Loeb (det där by Loeb är viktigt 😉 ). Tommie hämtar den således med lastbilen på fredag och sedan bär det av till landet. Dit kommer sedan JÄTTESNÄLLA Stolle och hjälper till att lasta ur den. Någonting sade både Tommie & mig att det kommer att behövas någon med mera muskelkraft än jag kan uppbringa för att bära de hela väggsektionerna…

Ett svar på ”Bra stugdag

  1. Hjälper nog mest till på rent egoistiska grunder. Vad gör man inte för att slippa ligga och sova bland gamla snuspåsar på ett dragigt (resultatet av att någon överförfriskad fåne inte stänger ytterdörren ordentligt) och kallt klinkergolv i köket i framtiden:-)
    Eller så är det för jag vet jag får god mat och dryck i trevligt sällskap, och inte minst ett par enkla segrar i de obligatoriska sällskapsspelen:-) Kanske dags vi uppfinner något nytt snart…kast med illaluktande Teo eller nåt?

    Ses i helgen!

    Stolle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *