Oj vad vi skäms

Kärlek2

Sund kärlek?

www.expressen.se ställer man frågan “Skäms du för din partner?”. Själv svarade jag självfallet nej och förvånades därför över att så många som 26% hade svarat ja. Jag tror helt klart att något är galet om man ständigt går och skäms över sin partners beteende/utseende; man kanske rent av ska fundera över om man lever med fel person?! Det förefaller hursomhelst inte vara särskilt vettigt i en sund kärleksrelation 🙁

Rent generellt tycker jag att det räcker bra om var och en (åtminstone alla över 20 år 😉 ) skäms över sina egna tillkortakommanden och låter andra människor stå för sina. Att komma till det stadiet borde vara en naturlig del i mognadsprocessen för de allra flesta, men så är tydligen inte fallet. Mitt tips måste i alla fall bli att man tar upp “problemen” (om de nu verkligen är problem…) med sin partner i stället för att gå och lida i det tysta. Och om det inte hjälper? Tja, kanske man faktiskt har problem; i alla fall med den ömsesidiga respekten.

Storkelina – amatörpsykologen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *