Svinaktigt

SprutSmiley

Massvaccineringen mot den nya influensan A(H1N1), ofta kallad svininfluensan, pågår för fullt – i den mån det finns något vaccin vill säga. Vaccinet är en bristvara och många människor tillhörande de så kallade riskgrupperna får vänta; detta medan ex.vis politiker i Uppsala och hockeyspelare i Leksands IF fått förtur. Inom vissa landsting prioriterar man att vaccinera barn trots att barnen i sig inte utgör någon riskgrupp.

Enligt min mening är ovanstående bedrövligt och vissa (inte barnen och deras föräldrar!) borde skämmas 🙁 Att våra landsting saknar enhetliga bestämmelser/ riktlinjer är också vansinnigt, men föga förvånande. Förhoppningsvis tar dock våra beslutsfattare lärdom av rådande kaos så att vi står bättre rustade inför eventuella framtida pandemier…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *