Suck…

Blus
Klänning ur kollektionen “Affordable luxury”

Lindex lanserar nu kollektionen “Affordable luxury” av designern Ewa Larsson. Tanken är att kollektionen ska vara sensuell, elegant och kvinnlig och den erbjuds i storlekarna 36-42 (motsvarar small – medium). Det sistnämnda får Lindex nu bassning för; även mer storvuxna kvinnor vill köpa kläderna, men kan inte då de (kläderna alltså) är för små = diskriminering. Jag förstår inte?! Lindex har sedan länge kollektionen Generous i storlekarna  44-52 (large – XXL) och då har ingen ropat diskriminering. Det har hänt ett antal gånger att jag velat ha plagg som endast tillverkats i större storlekar än den jag drar; är det synd om mig då och är det någons fel? Är det diskriminering att nästan alla byxor är för korta på mig? Eller att andra får ägna dyrbar tid åt att lägga upp alla byxor de köper? Förvisso är det ibland trist att inte vara gjord efter “standardmått”, men det är faktiskt bara att köpa läget. Nog har vi väl större problem än så här i vår värld?

Vad gäller kläder så tycker jag för övrigt att det är en utmärkt tanke att vissa kollektioner görs i ett fåtal storlekar. Beroende på kroppsform passar vi i allmänhet i lite olika typer av plagg och specialkollektionerna kan ge både tips och vägledning för den som så önskar. En del plagg blir dessutom helt andra kreationer då de sys upp i alltför små/stora storlekar och det lär ju knappast vara våra designers intention… 

2 svar på ”Suck…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *