Fokus på “fel” saker?

Stockholm Arlanda våren 09

TV3 visar realityserien Stockholm-Arlanda, TV4 kör Bonde söker fru och Kanal5 visar Ullared. Det går tydligen att göra TV-program/serier om precis vadsomhelst numera och det värsta av allt: det svenska folket verkar älska det. Förvisso är det på intet sätt någon dödssynd att unna sig nöjen och underhållning emellanåt, men med tanke på vad som händer i världen (inklusive Sverige) är vårt beteende egentligen ganska märkligt. På fikaraster och i kvällspressen diskuterar man livligt och med stort intresse vilken bonde som gjort vad, vilken ensam mamma som fick vilken kille, hur det gick sedan osv; detta medan människor krigar, svälter, är hemlösa och svårt sjuka. Lite tid för eftertanke och fokus på vad som verkligen är viktigt skulle nog inte skada för många av oss. Själv är jag långt i från oskyldig till det “märkliga beteende” som här beskrivits, men jag stannar i alla fall upp och rannsakar mig själv nå’n gång ibland. Kan säga att det inte är så kul alla gånger 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *