Sorgligt

tummenner

Att det finns EU-regler och andra restriktioner, som är nästintill omöjliga att följa vet de flesta; detta gäller naturligtvis även för grisbönder. Och visst kan jag och de flesta andra ha överseende med att man inte följer varje bestämmelse till punkt och pricka; oavsett  inom vilken bransch man jobbar är det i princip omöjligt. Vad jag inte kan ha överseende med, utan anser vara oförlåtligt, är när man p g a bristande rutiner låter djuren fara illa. De senaste dagarna har det dykt upp skrämmande bilder (där döda djur ligger kvar bland de levande för att ätas upp av sina artfränder…) från en av våra grisbönder, men jag är (tyvärr) fullkomligt övertygad om att han inte är ensam 🙁

I Sverige anses vi ha bättre djurhållning än de flesta andra länder, men det är inte skäl nog att låta utvecklingen stagnera. Vi måste fortsätta att jobba stenhårt för djurens rättigheter och jag är rädd för att utökade kontroller och hårda straff för djurägarna är den enda vägen att gå. Att den grupp bönder och andra som vansköter djur plötsligt ska få samveten och börja vurma för djuren är nog en utopi…

Vill betona att jag på intet sätt ställer mig bakom djurrättsaktivisternas metoder för att öka djurens välbefinnande; dessa metoder är ofta rent kriminella och har inget existensberättigande i min värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *